Barisozkan

Popüler Oyunlar

Youtube vs Web Site Para Kazanma

Youtube vs Web Site Para Kazanma


Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlerle Youtube ve Web Site den para kazanma seçeneklerini karşılaştıracağız. Öncelikle iki kısımda farklı kategorilerde olmakla beraber aynı mecradalar yani internet ortamındalar.

Öncelikle isterseniz Youtubeden başlıyalım, sonrasında Web site hakkında konuşuruz ve en sonunda da ben sizlere kendi fikirlerimi ve bu zamana kadarki edindiğim bilgileri aktarırım.



Youtube içerisinden milyonlar kazanılan yüksek paralar dönen bir havuz aslına bakarsanız. Ama burada büyük paraların dönmesinin yanında önemli olan bir şeyde biz bu paralardan kendimize pay çıkara bilecekmiyiz. Kendinize bunu sormalısınız arkadaşlar , 2-3 kötü yorumda eleştiride veya biraz zorlanmada bu işi bırakacaksanız şimdiden başlamamanızı tavsiye ederim.

Yok eğer bu konuda ciddiyseniz ve elinizden gelen herşeyi yapıcaksanız şuanki yazıyı okumaya devam etmenizi tavsiye ediyorum. İlk olarak youtube ye nasıl başlaya bilirsiniz ve başlarken ne kadar para gerekli. Aslına bakarsanız en basitinden bir bilgisayarınızın ve mikrofonunuzun olması yeterli :) ben 8 ay boyunca bu şekilde idare ettim. Ama ciddi şeyler düşünüyorsanız youtube ile ilgili almanız gereken şeyler şu şekilde. 




Bir tane video kamera, kaliteli bir mikrofon, kamerayı tutturmak için tripod, güzel ve kaliteli bir kulaklık, kendinize ışık vurdurmak için bir lamba, ve arka plan için eşyalar. Bunların fiyatı en ucuz şekilde düşünürsek en az bin tl ye ulaşır, hatta sadece kamera bin tl bile olabilir. Anlıyacağınız youtubede para vermeden para kazanmak biraz zor. Hadi herşeyi aldınız ve youtubeye başladınız buradan nasıl para kazanıcaksınız.

Bu konu hakkında 2 seçenek var aslında. 1. videolara yerleştirdiğiniz reklamlar ile 2. ise farklı markalardan reklam alarak videolarınızda onları tanıtmak ile. Eğer ciddi anlamda izlenirseniz güzel paralar kazanıcağınız kesin ama izlenme sayınızı arttırmak ve abone kasmak ciddi anlamda zor ve sabır işi.

Şimdi ise Web Site hakkında biraz konuşalım. Öncelikle web site açtıktan sonrada hemen para kazanacağız diye bir şey yok arkadaşlar. Her konuda olduğu gibi bunda da emek vermek gerekmekte. Ama tabiki youtubede harcıyacağımız paralar kadar burada harcamıyoruz. Aslına bakarsanız çoğu yerde web site açma videolarında 300-600 tl arası değişmekte yıllık olarak, ben ise tam tamına 12 tl ye web site açmayı gösterdim sizlere. Bu konu hakkındaki videomu Buraya tıklayarak izleyebilirsiniz. 



Anlıyacağınız 12 tl ye web site açarakta para kazanmanız mümkün. İlk başlarda web siteden de para kazanamıyacaksınız çünkü düzenli bir şekilde içerik paylaşmalısınız ve hergün web sitenize en az 1-2 kere girmelisiniz. Tabiki birazda web siteye trafik çektikten sonra işleriniz yoluna girecektir.

Buradan ise tamamen reklamlar ile para kazanmaktayız. Şuan bile yazıyı okumayı bırakın ve web sitemin etrafına hatta yazının içindeki reklamlara odaklnın.. Şuan bu gördüğünüz reklamlar üzerinden çoğu web site sahibi gibi bende para kazanmaktayım. Bu arada 10 saniyenizi ayırarak reklamlara tıklarsanız çok sevinirim :)

İlk olarak youtube u sonra ise web siteyi sizlere anlattım nasıl para kazanmaktasınız onlardan bahsettim ve şimdi ise benim 8-9 aylık bilgilerimi sizler ile paylaşacağım. Eğer bana gelip bu iki seçenekten hangisini seçmeliyim diye sorsaydınız ben ikisinide derdim. Yani iki taraftanda ilerlemenizi isterdim. Neden mi ? 



Çünkü youtube videolarımdan web siteme trafik çekmekteyim ve bu benim para kazanmamı etkiliyor hemde büyük ölçüde. Ama eğer bir tanesini seçmek istiyorsanız ve fazlada birikiminiz yoksa benim sizlere önerim tabiki web sitedir. Çünkü denedim ve biliyorum ki web siteden para kazanmak ciddi anlamda youtubeye göre daha kolay. 8 aydır youtube dayim ama doğrudan bir kazancım hala oluşmadı. Web siteden ise hali hazırda kazanmaya devam ediyorum ve bu web siteyi açalı 1 ay daha yeni oldu.

Umarım bu yazımda sizlere faydalı olabilmişimdir. Aklınızda yeni fikirler oluşturabilmişimdir. Sizlerde bana destek olmak için kanalıma abone olabilir ve web sitemdeki bu gördüğünüz etraftaki reklamlara tıklaya bilirsiniz. Hoşçakalın :)

2 yorum: