Barisozkan

Popüler Oyunlar

Bloggerların Sık Sık Yaptıkları Hatalar

Son zamanlarda blog sitelerinin sayısı hızlı bir şekilde artmaya başladı. Blog oluşturup yazılar yazmak her açıdan güzel ve eğlencelidir. Fakat yeni blog yazmaya başlayan bloggerlar bu konuda bir çok hata yapmakta ve bu hataları yüzünden ziyaretçileri bloglarından uzaklaşmaktadır. Bu yazımızda Bloggerların sık sık yaptıkları hatalarını ele alacağız. Bu yazımı okuduktan sonra eğer sizlerde bu hataları yapıyorsanız, bir daha ki yazılarınızda düzelterek ziyaretçilerinizi sitenizden kaçırmaya son vereceksiniz.




1. Karmaşıklığı ve Bilimsel Cümleleri Bir Kenara Bırakın

Bilimsel konuşmaların bir akademik beceri, üstün zeka veya gelişmişlik yanılgısını artık anlamamız gerekmekte. Bu cümleleri kurdukça ve kelimeleri sarf ettikçe ziyaretçilerimiz dilin ağırlığından dolayı sitemizde uzun süre durmayacaktır. Bu ağır ve bilimsel konuşmalar yerine günlük hayatta kullandığımız sohbet havasındaki kelimeler ziyaretçilerimizi daha çok sitede tutarak onlara bu konuşma dilimiz daha samimi gelecektir. Leonardo Da Vinci’nin de dediği gibi “Esas gelişmişlik basitliktir”.




2. Kopya İçerikler!

İşte yapılan en büyük hatalardan biride bu. Sadece yazmak için yazmak. Canım takipçilerim lütfen bu yazdıklarıma söylediklerime kulak verin ve başka sitelerden bulduğunuz içerikleri bloglarınızda, siteleriniz de paylaşmayın. Peki nasıl mı içerik üreteceksiniz, çok basit bu aslında. Tabi ki ilham alarak, farklı farklı en az 3-4 tane ilginizi çeken web site veya blog bulun (benim sitemde olabilir), bulduğunuz bu sitelerin içerik başlıklarına bakın ve hoşunuza giden konuların başlıklarından sizde kendi web sitenize, kendinize özgün bir şekilde yazılarınızı hazırlayın.

3. Kelime Sayısına Takılma

Çoğu blog yazarı bu konuya fazlasıyla takılmakta ve şunları söylemekte. ' Yazılarımın uzun uzun olması çok kelimeden oluşması SEO için çok iyi'. Evet arkadaşlar iyi ama nasıl iyi, boş boş yazılar yazıp kelimeleri evirip çevirdikten sonra sitenizden ziyaretçilerinizi kaçırmaktansa, çok net ve açık bir şekilde istediklerinizi aktarmak ve ziyaretçileri memnun etmek çok daha önemlidir. O yüzden çok yazı önemli olsa da, en önemlisi sade ve anlaşılır yazıdır.





4. Yazılarını Hızlıca Yazıp Gönderme

Hiçbir blogger tek seferde kusursuz bir yazı yazamaz. Cümleleri iyice düşünerek kurmalı anlamlı olup olmadığına ve yazım hatası var mı diye yazdığımız yazılara baştan sonra okumalıyız. Hatta baştan sonra okusak bile genede ufak tefek hatalarımız olacaktır ama amacımız hatalarımızı minimuma indirmek olduğundan kesinlikle yazıyı yazdıktan sonra kontrol etmeliyiz.

Hiç yorum yok