Barisozkan

Popüler Oyunlar

Borsadan Para Kazanmak için Tavsiyeler

Borsadan Para Kazanmak için Tavsiyeler
















Borsadan para kazanmak sıradan bir insan için mümkünmüdür ? Evet kesinlikle mümkündür ve bunun için özel yetenekleriniz olmasına gerek yoktur. Bilgisi ve deneyimi olan herkes borsadan kolayca para kazanabilir. Borsa ile ilgili bilginiz yoksa bu biraz zor görünebilir veya oldukça basite indirgenebilir. Basite indirgenip giriş yapıldığı zaman büyük olasılıkla kayıpla karşılaşılır. Borsadan para kazanmanın zor olduğunu düşünen kişiler ise piyasa hakkında bilgi edindikten sonra işlemlerin basit olduğunu göreceklerdir. Yapacağınız iş ilk etapta bol bol bilgi edinmektir.
Borsadan para kazanmak için tavsiye arayan kişilere verilecek en büyük ipucu her şeyden önce bilgi ve deneyim kazanmak gerektiğidir. Günümüzde borsa bilgisi ve deneyimi kazanmak son derece kolaydır.


İnternet üzerinden yapacağınız doğru sorgular ile hemen her sorunuza cevap bulabilirsiniz. Aynı zamanda eğitim kuruluşları ve aracı kurumlar tarafından verilen eğitimlere de internet üzerinden ulaşabilirsiniz.
Başarılı bir borsacı olabilmek için düzenli bir okuma alışkanlığınız olması gerekmektedir. Birçok ünlü yatırımcı, bir borsacının düzenli olarak günlük okuma alışkanlığının olması konusundan bahseder. Sürekli okuyarak borsa hakkında bir şeyle öğrenmek kesinlikle ufkunuzu genişletecek ve fiyatlara bambaşka bir gözle bakmanızı sağlayacaktır.


Deneyim kazanmak için de, sanal para ile gerçek piyasa koşullarında işlem yapılan demo hesapları kullanabilirsiniz. Demo hesaplarda, borsa ile ilgili iyi bir deneyim kazanmak mümkündür ve işlemleriniz için yatırım stratejileri geliştirebilirsiniz.

Gelelim borsada para kazanmak için tavsiyelere;

  • 1. Borsanın Temelini Kavrayın!
  • 2. Hisseler Neden Düşer, Neden Yükselir?
  • 3. Takip Mekanizmanızı Geliştirin
  • 4. Başkalarını Görmezden Gelin
  • 5. Bir Kenarda Mutlaka Paranız Olsun

  • Borsanın Temelini Kavrayın!


Borsada işlem yapmak ve para kazanmak istiyorsanız, her şeyden önce borsanın temelini kavramanız gerekiyor. Borsanın temel işleyiş ve para kazanma mantığını aynı olarak nitelendirebiliriz. Yatırımcılar düşük fiyattan alım yapıp, fiyatlar yükseldiğinde satarak para kazanırlar. Borsada bu şekilde yükselir ve düşer. En temel borsa mantığı budur. Elbette bu düşüş ve yükselişleri önceden görebilmek de sizin bilginiz ve deneyiminizle gelişecektir.




Hisseler Neden Düşer, Neden Yükselir?






















Kavramanız gereken bir mantık da, hisse senetlerinin veya diğer enstrümanların neden aşağı veya yukarı yönlü hareket ettiğini anlamaktır. Yatırım araçlarının neden fiyatlarında değişiklik meydana geldiğini bilmeniz ve mantığını anlamanız gerekiyor. Piyasa oluşan fiyatlar arz ve talep dengesine göre şekillenmektedir. Örneğin günümüzde petrol fiyatlarının düşme nedeni, üretimin yani arzın fazla olmasına rağmen talebin düşüş olmasıdır. Tam tersi düşünülürse; talebin fazla artması o malın değerlenmesine neden olacaktır ve fiyatları da yükselecektir.

Takip Mekanizmanızı Geliştirin


















Piyasa takibi yapmak borsanın en önemli kuralıdır. Ama bu konuda nasıl hareket etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız, piyasa takibinden pek verim alamazsınız. Hangi verileri, ülke ve ekonomileri takip etmeniz gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Aynı zamanda piyasa takibi sonucunu nasıl yorumlamanız gerektiğini de bilmelisiniz. Kendinize bir takip mekanizması geliştirmeniz, plan yapmanız ve pozisyon almadan gerekli olan her verinin önünüzde hazır olması gerekiyor.

Bu konuda uzmanlar, sürekli okumanızın son derece yararlı olduğunu belirtiyor. Yeni bir şeyler geliştirmek için, sürekli araştırmanız gerektiğine ve orada sizi bekleyen yeni fırsatların olup olmadığını fark etmeniz gerektiğini belirtiyorlar.



Başkalarını Görmezden Gelin

















Birçok uzman, borsada nasıl hareket edebileceğiniz konusunda tavsiyeler, ipuçları, öneriler verir. Ama tüm bunların sonunda veya en başında kaydettikleri bir uyarı vardır; “kimseyi dinlemeyin, beni bile…”Yatırımcıların bazıları sürekli olarak neye ve nereye yatırım yapmalı diye sorarken, bazıları da şuraya yatırım yapmalı, buna yatırın yapın tarzında konuşur. Yol göstermeye çalışır veya tüyolar verir. Bunlara kulak asmayın! Kimseye göre işlem yapmayın veya kimseyi yönlendirmeyin. Borsada mutlaka kendi kararlarınız ile hareket etmeli ve kendinize bir strateji geliştirmelisiniz. Bunun için de, mutlaka kendinizi geliştirmelisiniz.

Bir Kenarda Mutlaka Paranız Olsun


Borsada yatırım yaparken mutlaka birikmiş bir paranız olmalı ve bu para borsada olmamalı. Borsada karşılaşabileceğiniz olumsuz durumlarda size destek olması için bu paraya ihtiyacınız olacak. Aynı zamanda acil para ihtiyacı ile karşılaştığınız zamanlarda, borsadaki paranızı çekmek zorunda kalmadan sorununuzu çözersiniz.
Borsa dışında birikmiş bir miktar paranızın olması sayesinde kazançlı gördüğünüz herhangi bir pozisyonda ekstradan alım yaparak daha çok kazanabilirsiniz. Bu para her zaman size destek olacaktır ve borsadan para kazanmak isteyen kişiler için bir güvence olacaktır. Aynı zamanda borsada borç veya geri ödenmesi gereken bir para ile yatırım yapmamalısınız. Bu paranın işlem süreniz dolmadan geri ödenmesi gerekebilir. Bu durumda pozisyonunuzu vakitsiz kapatmış olursunuz ve bu nedenle karınızdan vazgeçmiş olursunuz.

Hiç yorum yok