Barisozkan

Popüler Oyunlar

Gelmiş Geçmiş En İyi Yabancı Diziler

En İyi Yabancı Diziler










Merhaba ytmobilman okurları, bu yazımızda sizler için en iyi yabancı diziler sıralaması nı ayarladık. Bu dizilerin arasından en popüler yabancı dizileri seçtik ve derledik. Sizlerinde yabancı dizi önerileri niz varsa yorumlarda belirtebilirsiniz..

15. The Flash



IMDB: 8.2

Konusu: Geçmişinde trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!



14. 2 Broke Girls















IMDB: 6.8

Konusu: Max, kendi yağıyla kavrulan, gündüzleri bebek bakıcılığı, akşamları da garsonluk yaparak geçimini sağlayan, sokak kültürüyle yetişmiş, lafını esirgemeyen, tabiri caizse lafı gediğine oturtan bir kızdır. Max'in aksine Caroline ise girişimciliği ön planda 1'i 2 yapmanın yollarını arayan, daha çok mantığını kullanan bir kızdır ve onunda önerisiyle aldıkları karar sonucu kendi "Çörek Dükkânlarını" açmaya karar verirler. Ve bunun için yaptıkları hesap sonucunda, ortalama 250,000 Dolara sahip olmaları gerekmektedir.

13. Arrow

















IMDB: 7.9

Konusu: Şehrin çapkın ve milyarder playboyu Oliver Queen, babasıyla çıktığı bir gemi yolculuğu sırasında kaybolur. Oliver’ın babası ve yaşadıkları Starling şehrinin haznedarlarından olan Robert Queen geminin kaza yapması sonucu, kendisini feda ederek oğlunun hayatını kurtarmıştır. 

Her şeyden habersiz ailesi, Oliver Queen’in öldüğünü sanmakta. Oliver ise kaza sonrası Pasifik Okyanusu’nda ıssız bir adaya düşmüş ve ada şartlarına uyum sağlamaya çalışmaktadır. Bulunduğu ada ise kimsenin uğramadığı, en azılı katillerin atıldığı ıssız bir adadır.
Oliver’ın ıssız adada geçirdiği 5 yılın ardından, adanın yakınından geçen Çinli balıkçıların kendisini bulmasıyla adadan kurtulur. Şehrine geri döndüğünde ise eski zengin ve yaramaz çocuk Oliver Quenn artık yerinde yoktur. Adanın acımasız koşulları ve her gün verdiği yaşam mücadelesi Oliver’ın karakterini oturtmuş ve onu bir savaş makinesine dönüştürmüştür.





12. Narcos

















IMDB: 8.9

Konusu: Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. 
Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanacak dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu edinecek.

11. Mr. Robot
















IMDB: 8.7

Konusu: Elliot gündüzleri bir siber güvenlik şirketinde çalışan sıradan bir programcı, geceleri ise siber intikam peşinde koşan bir hackerdır. Bu asosyal ve sorunlu görünen gencin yolu bir gün bir yeraltı hack grubunun gizemli lideri ile kesişir. Ve olaylar bundan sonra başlar, psikolojik sorunları ve birçok dert başına gelir.



10. Dr. Who











IMDB: 8.8
Konusu: BBC'nin ve dünyanın en uzun soluklu dizilerinden olan ve 1963'ten 1989'a kadar tam 26 yıl devam etmiş olan klasik Doctor Who'nun maceralarının devamı diyebiliriz 2005 yapımı Doctor Who için.
Dizinin pilot bölümünde; Londra'da tezgahtarlık yapan Rose'un, dizinin baş kahramanı Doktor'la tanışması ve ona katılıp maceradan maceraya koşmaya karar vermesine tanık oluyoruz.
Doktor, yaşayan son zaman lordu. Zaman lordları ve en büyük düşmanları Dalekler arasında yaşanan son zaman savaşında bütün zaman lordları ve gezegenleri Gallifrey yok olmuştur, sadece Doktor kurtulmuştur. Zaman lordları zamanda yolculuk edebildiği gibi 'yenilenme' güçleriyle vücut şekillerini baştan oluşturabilir ve kopan organlarını tekrar çıkarabilirler. Bu yüzden ölümsüzdürler ki Doktor 900 küsur yaşındadır.





9. Vikings


IMDB: 8.6

Konu: 8. yüzyıl İskandinavyası’nda geçen dizi, basit bir çiftçiyken cesur bir savaşçıya dönüşen Ragnar Lothbrok ve ailesinin öyküsünü ekranlara taşıyor. Savaş Tanrısı Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnar’ın acımasız ve korkusuz adamlarıyla birlikte denizlerle olan imtihanını seyrederken; savaşçı ve tüccar bir kavim olan Vikingler’in çok az işlenmiş ilgi çekici kültürüne hep birlikte tanık oluyoruz.

8. Shameless


















IMDB: 8.7

Konu: Bir aile düşünün; her bir ferdi bir başka pis işe bulaşmış olsun. Alkolik bir baba ve yaşları 2'den 20'ye uzanan 6 çocuk, terkedip giden bir anne..
Shameless bu karanlık tablodan sıkı bir dram yerine, trajikomik bir hikaye çıkarmayı başarıyor. 
En büyük kardeş Fiona'nın ayakta tutmaya çalıştığı ailesi, her geçen gün biraz daha uçuruma sürüklenirken, işler bir türlü düzelmek bilmiyor.


7. The Walking Dead


IMDB: 8.6

Konu: Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! 
Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok...



6. Prison Break















IMDB: 8.5

Konu: Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield, Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır.Bu planların hepsini şüphenelenmeyecek şekilde vücutuna dövmesini yaptırır. 

Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick onun planını zora sokmaktadır.

5. How I Met Your Mother


















IMDB: 8.4

Konu: How I Met Your Mother, ABD’ de çekilmiş bir sit-com dizisidir. Komedi ve romantik türünde çekilen dizi tam 9 sene devam etmiştir. İlk bölümü 2005 de yayınlanan ve 2014 mart ayına kadar devam eden dizi 22 dakika uzunluğundadır. Carter Bays ve Craig Thomas’ı yaratığı ve yapımcılığını üstlendiği dizi durum komedisi ile izleyicilere büyük keyif vermiştir. Değişik tiplemeleri ve her gün gelişen macerası bol sahneleri ile çok sevilen dizinin ilginç bir yanı ise bölümlerde adı geçen sitelerin gerçekte de var olmasıdır. 
Dizi, 2030 yılında baş karakterlerden Ted’in çocuklarının karşısına geçip anneleri ile nasıl tanıştıklarını anlatmasıyla başlıyor ve bu hikaye tam 208 bölüm sürüyor. Kendini tekrar etmeden 208 bölüm çekilen dizide bu durum bir başarı olarak gösteriliyor. Dizi Ted ve Marshall’ın nasıl tanıştıkları ile başlıyor ve yazarları olan Bays ve Thomas kendi hikayelerinden yola çıkarak karakterlere yön veriyorlar.

4. Spartacus















IMDB: 8.6

Konu: Romalıların ihanetine uğradı, köleliğe zorlandı ve bir gladyatör olarak yeniden doğdu. Çizgi roman estetiğinin ve ileri görsel efekt teknolojilerinin tüm nimetlerinden yararlanılarak çekilen Spartacus: Blood and Sand, yurdundan ve sevdiği kadından koparılan bir adamın, kanlı arenalarda küllerinden doğuş öyküsünü anlatıyor. O artık ateşli tutkuların esiri olmuş ve gaddarca yönetilen bir dünyada mücadele vermek zorunda



3. Sherlock
















IMDB: 9.2

Konu: Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street.. 
Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor..

2. Breaking Bad

















IMDB: 9.5

50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman ile birlikte metamfetamin işine girer. 

Kimya konusunda çok başarılı işlere imza atmış öğretmen ile uyuşturucu piyasasını iyi bilen eski öğrencisi, yüksek kalitede ve saflıkta metamfetamin üreterek uyuşturucu ticaretine başlarlar.Yaşanan olay örgüsüyle birlikte tanıdığı/tanımadığı herkesin geleceğini değiştirecektir.

1. Game of Thrones















IMDB: 9.5

Konu: Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. 
Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...
Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

Hiç yorum yok