Barisozkan

Popüler Oyunlar

Ping Düşürme Yolları

Ping, kısaca bilgisayardan yollanan bir paketin oyun sunucusuna ulaşması ve sonra sizin bilgisayarınıza geri dönme süresi olarak açıklanabilir. Sinyalin uzun sürede ulaşamaması, gecikme anlamına gelir. Gecikme, 1000 mili saniye ya da daha uzun bir süredir. Bu gecikme, oyun oynayanları çıldırtan bir durumdur. Özellikle savaş oyunlarında gereken yeteneklerin anında kullanılamaması, oyun sırasında yazılan mesajların zamanında gitmemesi ve en kötü senaryoda defalarca oyundan düşmek, oyundan alınan keyfi alt üst eder. Oyuncular bu nedenle sürekli ping düşürme yolları aramaktadır.

Gecikmeler ağ yoğunluğundan, bant genişliğinin yeterli olmamasından, sunucuların kalabalık olmasından kaynaklanabilir. Gecikme süresini anlamak için oyun esnasında CTRL+F tuşlarına basmak yeterlidir.

Ping düşürme yolları ise şu şekildedir:

  • İnternet paketinizin yavaş olması gecikmeye yol açabilir. Eğer sebep buysa, indirme ve yükleme hızları daha yüksek olan bir internet paketine geçmeniz gerekebilir. Bunun için indirimli paketleri ya da yıllık taahhüt karşılığında daha uygun fiyata gelen internet servislerini araştırabilirsiniz. Oyun severlerin büyük bir çoğunluğunun en çok önem verdiği husus, internet paketlerinin yüksek hızlı olmasıdır.
  • Eğer modeminiz birkaç yıldan daha eskiyse, bu durum oyun oynarken sorun yaşamanıza neden olabilir. Çünkü modern olmayan modemler internet bağlantınızın gücünü ve hızını azaltır. Modeminizi yeni bir modelle değiştirdiğinizde pinginizin düştüğünü görmeniz oldukça büyük bir ihtimal. Ancak eğer bir ağda birçok kişiyle aynı anda oyun oynuyorsanız daha güçlü ve dolayısıyla daha pahalı bir modem almaya hazır olun.
  • Eğer modeminiz yeni model, internet paketiniz de yüksek hızlıysa ama yine de gecikme sorunu yaşıyorsanız, ping düşürme için internet hizmet sağlayıcınızı arayın. İlçenizde bulunan bir altyapı çalışması da bu duruma sebebiyet verebilir. Ayrıca size daha farklı çözüm önerileri de sunulabilir.
  • İnternetinizi sürekli kullanıyorsanız ağ donanımınızda bazı sorunlar meydana gelebilir. Durum buysa, sorunlar modeminizi açıp kapamanızdan sonra çözülecektir. Bunun için modeminizi fişten çekin ve bir 30 saniye bekledikten sonra yeniden başlatın. İnternet bağlantısının yenilenmesi bile internetinizi hızlandıracaktır. Modeminiz yeniden çalışmaya başladıktan sonra oyuna bağlanmanızın biraz zaman alabileceğini unutmayın.
  • Kablolu ağlarkablosuz ağlardan daha hızlıdır. İnternetinizin daha hızlı çalışmasını istiyorsanız, modeminize kablo ile bağlayın. Eğer bu yöntem işe yaramazsa, ilk maddelerde belirttiğimiz internet paketi yükseltme ya da modem yenileme adımlarını uygulayabilirsiniz.
  • Oyun oynarken yerel sunuculardan bağlanmak en sık kullanılan ping düşürme yöntemlerinden biridir. Bağlandığınız sunucu ne kadar yüksek olursa, pinginiz o kadar düşer. Farklı sunucuları deneyerek en yüksek hızı sağlayan seçeneği tercih edebilirsiniz.
  • Eğer evinizde oyun oynuyor ve bilgisayarınızdan başka birçok cihazı o sırada kablosuz ağa bağlıyorsanız, oyun oynarken bu cihazların bağlantısını kesmeyi deneyin. Çünkü aynı ağa bağlanan ne kadar cihaz varsa, pinginiz de o kadar artar. Eğer evde yaşayan farklı kişilerden dolayı bunu yapamıyorsanız, bir önceki adımlarda bahsettiğimiz gibi internete kablo üzerinden bağlanmayı deneyin.
  • Oyun oynarken bilgisayarınızda çalışan diğer uygulama ve siteleri kapatmak da ping düşürme için kolay yöntemlerden biridir. Özellikle video portallarını ve Torrent gibi interneti aşırı düzeyde kullanan uygulamaları kapadıktan sonra tekrar deneyin. Oyun oynarken herhangi bir yükleme işlemi yapmayın. İnternet bağlantısı olmayan uygulamalar, ping düşürme ile bağlantılı değildir.
  • Bilgisayarı modeme yakın tutmak da ping düşürme için kullanılabilecek hızlı ve kolay yöntemlerden biridir. Bilgisayarınızla modeminiz arasında fiziksel engeller bulunmamasına özen gösterin.

Hiç yorum yok