Barisozkan

Popüler Oyunlar

YouTube Kanalı Nasıl Açılır? – Adım Adım!


















Youtube kanalı açmak internetten para kazanmanın ve kendinizi tanıtmanın en güzel yoludur. Bu şekilde hem para hemde çevre edinebilirsiniz. Youtube kanalımızı kurmamız için sadece bir Google hesabı lazım bizlere. Sonra ise bir isim bulmalıyız kendimize ve açıklama kısmımızı güzelce doldurmalıyız. Daha bir sürü anlatacağım şey var sizlere, vakit kaybetmeden başlayalım isterseniz.

1. Kanalınız için etkileyici bir isim düşünün

Kanalınız için yaratıcı ve kolay bir isim bulmalısınız. Bu ismi bulurken sizlere tavsiyem fazlasıyla düşünmeniz ve bulduğunuz isimleri insanlara danışmanızdır. Bu ismi tekrardan değiştirmek kanalınız adına sağlıklı olmayacağından şimdiden bu konu üzerinde ayrıntılı düşünmenizi tavsiye ediyorum.

Benimde bir YouTube kanalım mevcut Mobil Man adında. Çok etkileyici bir isim olduğunu söyleyemem ama ben gayet mutluyum. 😄




2. YouTube'a Girip Google Hesabınızla Giriş Yapın


Giriş yaptıktan sonra, sol menü üstünde adınızı veya kullanıcı adınızı göreceksiniz. Kullanıcı sayfanıza erişmek için bu düğmeyi tıklayın.

3. Kanalınıza Bir İsim Verin

Kanalınıza güzel, etkileyici ve akılda kalıcı bir isim bulduysanız seçeneklerden “kanalım”a tıkladığınızda karşınıza gelen pencereden kanal adınızı girebilir veya kanal isminizi düzenleyebilirsiniz. Unutmayın kanalınızın adı içeriği yansıtmalıdır. Tamamen yansıtmasa da ucundan bir yerden yansıtsın. 😃




4. Profil Resmi Ekleyin

En önemli aşamalardan biride bu kısım arkadaşlar. Burada bizim farkımız ortaya çıkmalı, ya kendi resminiz yada açacağınız kanalın konusuna göre rakip kanallardan bizi ayıracak güzel bir resim koymalısınız.

5.Kanal Resmi Ekleyin (Banner)

















Kanal resmi, kanalınıza giriş yaptıktan sonra üst kısımda gözüken bir diğer adıyla da kapak resmi veya banner denilen şeydir. Bu kısmın dikkat çekici ve güzel olması kanalınıza giren insanlar için fazlasıyla önemlidir.

Kapak resmi yaparken nelere dikkat etmeliyiz?
  • İzleyicinizin dikkatini çekecek resmi kullanın. Kapak resmi, kanalınızı diğer kanallardan farklı kılar.
  • Resimde kanalınızın adını veya bir mesajını ekleyin. Bu, izleyicinin zihninde adınızı sağlamlaştırmaya yardımcı olur.
  • YouTube, kanal resim dosyanızın 2560 x 1440 piksel olmasını önerir.
  • Kanal kapak resminiz kanalınıza güzel bir hava vermelidir. Bu şekilde okuyucuların dikkatini çekebilirsiniz. Bununla birlikte resim, kanalda yaptığınız şeylerle alakalı olmalıdır. Kısaca kanalınızı ve becerilerinizi insanlara yansıtmak istiyorsanız, uygun, havalı ve alakalı makul bir resim seçin.
  • Photoshop kullanmadan resimlerinizi düzenlemek için Picmonkey veya Pixlr kullanabilirsiniz.





6. Kanalınızı Açkılayın, Tanıtın
















İzleyicinin ne tür içeriklerle karşılaşacağını bildirmek için kanalınıza kısa bir açıklama ekleyin. Kanal açıklamasını ayarlamak için, kanal penceresindeki “Hakkında” sekmesini bulun. Buradan “+ Kanal açıklaması” düğmesini tıklayın.

Bu bölümde aklınıza yazacak herhangi bir şey gelmiyor ve saçmalamakta istemiyorsanız. Ünlü Youtuber ların hakkında kısmına bakarak örnek alabilirsiniz.

7. Bağlantılarınızı Kanalınıza Ekleyin

















Kanalınız için ayrı bir facebook sayfası, twitter ve instagram hesabı oluşturdunuz değil mi? 
Eğer oluşturmadıysanız sosyal medya hesaplarınızı oluşturup düzenleyin. Hemen ardından bu bağlantıları kanalınıza ekleyin. Sosyal medya milyonlarca kitleye ulaşmak için inanılmaz bir araçtır. Ayrıca kanalınızın için bir web sitesi de oluşturabilirsiniz. Bu web sitesi kanalınızın imajını arttıracaktır.

Tebrikler! Bu adımları tek tek uyguladıysan şuanda profesyonel olarak oluşturulmuş bir YouTube kanalın var. Şimdi yapman gereken insanlara ilgi çekici veya eğlenceli faydalı içerikler yayınlamak. Bol şans!

Aklınıza kalan herhangi bir soru işareti, fikir ve görüşlerinizi belirtmek için bize hemen aşağıda yorum olarak belirte bilirsin.



Hiç yorum yok