Barisozkan

Popüler Oyunlar

2020 Mercedes-Benz GLE tanıtıldı! Yeni Mercedes-Benz GLE'nin özellikleri

2020 Mercedes-Benz GLE tanıtıldı! 


Son haftalarda yeni Mercedes-Benz GLE'nin birçok casus fotoğrafını ve videosunu gördük. Geride bıraktığımız günlerde de Mercedes-Benz, yeni jenerasyonuna kavuşacak olan GLE'nin bazı ipucu (teaser) videolarını paylaştı. Sonunda nihayet resmi olarak tanıtıldı.



Tamamen yenilenen GLE'nin opsiyonlarından biri, 4 süspansiyonun tek tek ayarlanabilmesini bile sağlıyor.

Alman üretici, SUV modelleri arasında ortaya konumlanan GLE'nin yeni jenerasyonu için sınıfının en aerodinamik modeli olduğu belirtiliyor ve çok sevildiği söyleniyor.





Bir önceki jenerasyonunda 0.32 olan hava direnci değeri bu jenerasyonda 0.29'a indirilebilmiştir.


Daha dinamik bir tasarıma sahip olmasının yanı sıra aracın boyutları da eskisine göre bir miktar büyümüş olmakla birlikte estetik açıdan da daha gelişmiştir.

Motor 1 TR'nin haberine göre aks mesafesi 80 mm artmış ve 2.995 mm değerine ulaşmış. Bu durum da arka yolcular için yaklaşık 70 mm daha iyi bir diz mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Baş mesafesinde de 33 mm gibi yine bir miktar artış kaydedilmiş.





An itibariyle yeni GLE'nin teknik değerleri açıklanan tek motor seçeneği, GLE 450 4Matic adlı bir versiyon oldu. Bu versiyonda hafif hibrit sisteme sahip 3.0 litrelik turboşarjlı ve sıralı 6 silindirli bir motor yer alıyor. Hafif hibrit sistem ise bilindiği gibi, büyük ve ana gücü üreten bir benzinli motorun, ufak bir elektrik motorundan hızlanmalar gibi durumlarda takviye alması şeklinde çalışıyor.

GLE 450 4Matic, 6 silindirli benzinli motorundan 367 beygir güç ve 500 Nm tork üretiyor. Yardımcı elektrik motoru ise ekstradan 21 beygir güç ve 250 Nm tork sağlıyor. Bu motor sistemi 9 ileri otomatik bir şanzıman ile kombine edilmiş.


Mercedes-Benz'in açıklamalarına bakarsak, ilerleyen zamanlarda bu verimli motor seçeneğine turbodizel, plug-in hibrit gibi seçenekler de eklenecek ve dahada gelişim gösterecek.


Hiç yorum yok